Author Topic: Make new ET server  (Read 7790 times)

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Make new ET server
« on: 18.09.2010, 11:12:09 »
For first, sorry for my english.
---
I want to make my own private server for my friends. I want something like DooC ET server:

1. Server with bots (noquarter + omni-bot)
2. Add my own voice chat messages
3. xp save

I was making the server with bobot mod, but this mod isnt good for me. If anybody can help me (with simply step by step help) i will be very happy and grateful.

Thanks you. L.

Kissaki

  • Leader
  • Forum God
  • *****
  • Posts: 10.338
    • View Profile
    • Website
Re: Make new ET server
« Reply #1 on: 18.09.2010, 11:38:33 »
As you said you wanted noquarter + omni-bot you don’t need bobot or whatever.
The doc for noquarter already has information on how to set up omni-bot with it.
http://shitstorm.org/noquarter/wiki/no_quarter_mod.htm#Omni-Bot_Enabling_-_All_No_Quarter_versions

For your own voice chat messages you’ll have to do your own pk3.
I’d check out other voice packs and see how they’re doing it to see what files you need etc and then do your own.
You can open pk3 files as normal zip files.

XP save is a normal cvar setting.
Check the nq settings
http://shitstorm.org/noquarter/wiki/cvars.htm

Hope to see you again on our server. :)

ヤン

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #2 on: 18.09.2010, 12:30:54 »
Server

Im stupid newbie ?( .
I was making this:

1. Download noquarter
2. Download omni-bot
3. Copy folders omni-bot and omnibot to my ET folder (F:\Program Files\Enemy Territory\Install)
4. Copy folder noquarter to ET folder (F:\Program Files\Enemy Territory\Install)
5. Add
Code: [Select]
set dedicated 1
set fs_game noquarter
set com_hunkmegs 64
set omnibot_enable 1
set omnibot_path "F:\Program Files\Enemy Territory\Install\omni-bot"
set net_ip xxx
set net_port xxx
set sv_punkbuster 1
to F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\server.cfg
6. Run server ("F:\Program Files\Enemy Territory\Install\ETDED.exe" +exec server.cfg)
7. Connect to server by IP
8. Write /rcon <pass> bot addbot

UPDATE: I tryed edit noquarter.cfg and add the +exec noquarter.cfg to ETDED.exe ("F:\Program Files\Enemy Territory\Install\ETDED.exe" +exec server.cfg +exec noquarter.cfg)

Then i edit the server.cfg
Code: [Select]
set dedicated 1
set fs_game noquarter
set com_hunkmegs 64
set net_ip 5.158.96.140
set net_port 27960
set sv_punkbuster 1

But there are no bots, on my server. Where is the problem?

Voice chat
Are there any program for making .pk3 files (i think adding VC messages via GUI etc.)?

Xp Save
I will try XP Save after adding bots.

Thanks you. L.

« Last Edit: 18.09.2010, 13:43:09 by lorin »

Gauki

  • CoLeader
  • Forum God
  • *****
  • Posts: 2.110
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #3 on: 18.09.2010, 14:57:21 »
u need the right version of the omni bot to NQ ... there are different !!!
U want a online or offline server ?
cya on server ^^


Kissaki

  • Leader
  • Forum God
  • *****
  • Posts: 10.338
    • View Profile
    • Website
Re: Make new ET server
« Reply #4 on: 18.09.2010, 15:25:19 »
Quote
set fs_game noquarter
erm, you have to set that via command line parameter (calling the etded) and not in your config. Because that's where it will load the binary files from.

Did you even check that the correct mod was loaded?

ヤン

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #5 on: 18.09.2010, 17:54:12 »
I installed the omni-bot version 0.8 and noquarter version 1.2.7 (this versions are compatible). When i wrote /rcon <pass> bot addbot, server wrote:

Omni-bot not loaded

I had this in server (ETDED.exe)
Code: [Select]
"F:\Program Files\Enemy Territory\Install\ETDED.exe"  +set fs_game nq +set omnibot_enable "1" +set omnibot_path "F:\Program Files\Install\omni-bot\" +exec server.cfg

In server.cfg is line
Code: [Select]
exec noquarter.cfg.
In noquarter.cfg is
Code: [Select]
set Omnibot_Enable 1
set Omnibot_Path "F:\Program Files\Enemy Territory\Install\omni-bot"

I edited the noquarter.cfg

i have this. Why?
« Last Edit: 19.09.2010, 14:46:29 by lorin »

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #6 on: 19.09.2010, 15:13:10 »
I think, the best way to fix this bugs is new installation.

1. Install ET.
2. Install patch 2.60.
3. Copy ET.exe and ETDED.exe from patch 2.60b into ET install directory.
4. Install and update PB via pbsetup.exe.
5. Download NQ version 1.2.7.
6. Download Omni-bot version 0.8.
7. Copy nq directory to ET install directory.
8. Copy omnibot and omni-bot directories to ET install directory.

I remembered, in ET install directory is now (i think):
Code: [Select]
ET.exe
ETDED.exe
pb
nq
omnibot
omni-bot
etmain
Docs
Uninstall
... and more ..

9. Create ET.exe and ETDED.exe icons on desktop.
10. Edit ETDED.exe icon "F:\Program Files\Enemy Territory\Install\ETDED.exe" +set net_ip xxx +set net_port xxx +set fs_game nq +set omnibot_enable "1" +exec server.cfg +exec noquarter.cfg
11. Run server (ETDED.exe)
12. Connect to server and write /rcon <password> bot addbot into the console.

It this right way to create server, or i have got any error in this procedure?

Kissaki

  • Leader
  • Forum God
  • *****
  • Posts: 10.338
    • View Profile
    • Website
Re: Make new ET server
« Reply #7 on: 19.09.2010, 15:28:06 »
yes, looks good

the nq bot installation guide states
Quote
  Omnibot Path

This is an optional CVAR, you only need to use it if omni-bot can't find the library files in the default locations
though.

Did you check the log / console (of the srv) for errors?

ヤン

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #8 on: 19.09.2010, 16:49:29 »
Server (ETDED.exe) wrote this:

Code: [Select]
ET 2.60b win-x86 May  8 2006
----- FS_Startup -----
Current search path:
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\z_aimfix1.2.7.pk3 (3 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_v1.2.7.pk3 (1801 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_b_v1.2.7.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/nq
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak2.pk3 (22 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak1.pk3 (10 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak0.pk3 (3725 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\mp_bin.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/etmain

----------------------
5573 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
Found high quality video but didn't manage to detect a CPU properly
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: 5.158.96.140:27960
Hostname: jan
IP: 192.168.1.200
IP: 5.158.96.140
Working directory: F:\Program Files\Enemy Territory\Install
execing server.cfg
dedicated is read only.
execing campaigncycle.cfg
------ Server Initialization ------
Server: oasis
Hunk_Clear: reset the hunk ok
----- FS_Startup -----
Current search path:
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\z_aimfix1.2.7.pk3 (3 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_v1.2.7.pk3 (1801 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_b_v1.2.7.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/nq
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak2.pk3 (22 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak1.pk3 (10 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak0.pk3 (3725 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\mp_bin.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/etmain

----------------------
11146 files in pk3 files
------- Game Initialization -------
gamename: nq
gamedate: Dec 24 2009
280 cvars in use.
CPU Affinity Info: 2 logical processors detected
CPU Affinity Info: Current affinity set to CPU[3]
Not logging chats to disk.
------------------------------------------------------------
InitGame: \omnibot_playing\0\g_tyranny\1\jp_insanity\0\g_skills\0\g_bluelimbotime\30000\g_redlimbotime\30000\g_maxGameClients\0\g_maxlivesRespawnPenalty\0\P\..............................................................\voteFlags\0\g_balancedteams\0\mod_url\http://shitstorm.org\mod_version\1.2.7\gamename\nq\g_heavyWeaponRestriction\100\g_gametype\4\g_antilag\1\g_voteFlags\0\g_alliedmaxlives\0\g_axismaxlives\0\g_minGameClients\8\g_needpass\0\g_maxlives\0\g_friendlyFire\1\sv_allowAnonymous\0\sv_floodProtect\1\sv_maxPing\0\sv_minPing\0\sv_maxRate\13000\sv_minguidage\0\sv_punkbuster\0\sv_maxclients\20\sv_hostname\ETHost\sv_privateClients\4\mapname\oasis\protocol\84\timelimit\0\version\ET 2.60b win-x86 May  8 2006
--- Starting NQ server check ... ---
--- Skipping NQ pk3 check. ---
--- Server check done. Installation seems to be fine. ---
readconfig: could not open shrubbot config file shrubbot.cfg
Gametype changed, clearing session data.
Enable Spawning Entities!
Disable Spawning Entities!
0 teams with 0 entities
-----------------------------------
Setting MOTD...
Game Initialization completed in 0.22 seconds.
Omni-bot: LoadLibrary Failed with Error: Uvedený modul nebyl nalezen.
Omni-bot: Looking for \omnibot_et.dll,
Omni-bot: Looking for .\omni-bot\omnibot_et.dll,
Omni-bot: Found Omni-bot: .\omni-bot\omnibot_et.dll, Attempting to Initialize
Omni-bot: Omni-bot Failed with Error: Invalid Interface Functions
Unable to Initialize Omni-Bot.
Omni-Bot Initialization completed in 0.07 seconds.
broadcast: print "Server: timelimit changed to 30\n"
broadcast: print "Server: g_balancedteams changed to 1\n"
Setting Allied autospawn to Allied Camp
Setting Axis autospawn to Old City
Warning: setstate called and no entities found
-----------------------------------
execing noquarter.cfg
execing preset_normal.cfg
broadcast: print "Server: g_inactivity changed to 180\n"
Resolving etmaster.idsoftware.com
etmaster.idsoftware.com resolved to 192.246.40.60:27950
Sending heartbeat to etmaster.idsoftware.com
PunkBuster Server: Preparing to Disable PB Server... (F:\Program Files\Enemy Territory\Install\pb\)
Hitch warning: 703 msec frame time

In noquarter.cfg is
Code: [Select]
set Omnibot_Enable 1
set Omnibot_Path "F:\Program Files\Enemy Territory\Install\omni-bot"

When I add +set omnibot_path "F:\Program Files\Enemy Territory\Install\omni-bot" to ETDED.exe ("F:\Program Files\Enemy Territory\Install\ETDED.exe"  +exec server.cfg +exec noquarter.cfg +set net_ip xxx +set net_port xxx+set fs_game nq +set omnibot_enable 1 +set omnibot_path "F:\Program Files\Enemy Territory\Install\omni-bot\"), console wrote:
Code: [Select]
ET 2.60b win-x86 May  8 2006
----- FS_Startup -----
Current search path:
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\z_aimfix1.2.7.pk3 (3 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_v1.2.7.pk3 (1801 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_b_v1.2.7.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/nq
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak2.pk3 (22 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak1.pk3 (10 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak0.pk3 (3725 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\mp_bin.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/etmain

----------------------
5573 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
Found high quality video but didn't manage to detect a CPU properly
--- Common Initialization Complete ---
Winsock Initialized
Opening IP socket: xxx
Hostname: jan
IP: xxx
IP: xxx
Working directory: F:\Program Files\Enemy Territory\Install
execing server.cfg
dedicated is read only.
execing campaigncycle.cfg
------ Server Initialization ------
Server: oasis
Hunk_Clear: reset the hunk ok
----- FS_Startup -----
Current search path:
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\z_aimfix1.2.7.pk3 (3 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_v1.2.7.pk3 (1801 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\nq\nq_b_v1.2.7.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/nq
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak2.pk3 (22 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak1.pk3 (10 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\pak0.pk3 (3725 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install\etmain\mp_bin.pk3 (6 files)
F:\Program Files\Enemy Territory\Install/etmain

----------------------
11146 files in pk3 files
------- Game Initialization -------
gamename: nq
gamedate: Dec 24 2009
280 cvars in use.
CPU Affinity Info: 2 logical processors detected
CPU Affinity Info: Current affinity set to CPU[3]
Not logging chats to disk.
------------------------------------------------------------
InitGame: \omnibot_playing\0\g_tyranny\1\jp_insanity\0\g_skills\0\g_bluelimbotime\30000\g_redlimbotime\30000\g_maxGameClients\0\g_maxlivesRespawnPenalty\0\P\..............................................................\voteFlags\0\g_balancedteams\0\mod_url\http://shitstorm.org\mod_version\1.2.7\gamename\nq\g_heavyWeaponRestriction\100\g_gametype\4\g_antilag\1\g_voteFlags\0\g_alliedmaxlives\0\g_axismaxlives\0\g_minGameClients\8\g_needpass\0\g_maxlives\0\g_friendlyFire\1\sv_allowAnonymous\0\sv_floodProtect\1\sv_maxPing\0\sv_minPing\0\sv_maxRate\13000\sv_minguidage\0\sv_punkbuster\0\sv_maxclients\20\sv_hostname\ETHost\sv_privateClients\4\mapname\oasis\protocol\84\timelimit\0\version\ET 2.60b win-x86 May  8 2006
--- Starting NQ server check ... ---
--- Skipping NQ pk3 check. ---
--- Server check done. Installation seems to be fine. ---
readconfig: could not open shrubbot config file shrubbot.cfg
Gametype changed, clearing session data.
Enable Spawning Entities!
Disable Spawning Entities!
0 teams with 0 entities
-----------------------------------
Setting MOTD...
Game Initialization completed in 0.22 seconds.
Omni-bot: Looking for F:/Program Files/Enemy Territory/Install/omni-bot\omnibot_et.dll,
Omni-bot: Found Omni-bot: F:/Program Files/Enemy Territory/Install/omni-bot\omnibot_et.dll, Attempting to Initialize
Omni-bot: Omni-bot Failed with Error: Invalid Interface Functions
Unable to Initialize Omni-Bot.
Omni-Bot Initialization completed in 0.07 seconds.
broadcast: print "Server: timelimit changed to 30\n"
broadcast: print "Server: g_balancedteams changed to 1\n"
Setting Allied autospawn to Allied Camp
Setting Axis autospawn to Old City
Warning: setstate called and no entities found
-----------------------------------
execing noquarter.cfg
execing preset_normal.cfg
broadcast: print "Server: g_inactivity changed to 180\n"
Resolving etmaster.idsoftware.com
etmaster.idsoftware.com resolved to 192.246.40.60:27950
Sending heartbeat to etmaster.idsoftware.com
PunkBuster Server: Preparing to Disable PB Server... (F:\Program Files\Enemy Territory\Install\pb\)
Hitch warning: 691 msec frame time

I think the problem can be here:

Quote
Copy the Omni-Bot weapon scripts into omni-bot/et/scripts/weapons
1. Where is omni-bot weapon script?

Or here:
Quote
set omnibot_path "absolute-path-to-directory-where-omnibot_et.so-is-installed"
1. Where is omnibot_et.so? I found only omnibot_et.dll.

Kissaki

  • Leader
  • Forum God
  • *****
  • Posts: 10.338
    • View Profile
    • Website
Re: Make new ET server
« Reply #9 on: 19.09.2010, 17:13:31 »
Quote
Omni-bot: LoadLibrary Failed with Error: Uvedený modul nebyl nalezen.
Omni-bot: Looking for \omnibot_et.dll,
Omni-bot: Looking for .\omni-bot\omnibot_et.dll,
Omni-bot: Found Omni-bot: .\omni-bot\omnibot_et.dll, Attempting to Initialize
Omni-bot: Omni-bot Failed with Error: Invalid Interface Functions
Unable to Initialize Omni-Bot.
Omni-Bot Initialization completed in 0.07 seconds.
I can't read / understand what that first error means,
but you should search for it / "Invalid Interface Functions" if you don't get what it says.

ヤン

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #10 on: 19.09.2010, 17:38:58 »
Quote
Uvedený modul nebyl nalezen.
It means "Module not found"

Quote
but you should search for it / "Invalid Interface Functions" if you don't get what it says.
I found this. http://www.omni-bot.com/forum/showthread.php?2665-Error-Invalid-Interface-Functions-Omnibot-0.8-NQ-1.2.7. If i understand it, i must install NQ version 1.2.9 or 1.3.0. It is true?

Kissaki

  • Leader
  • Forum God
  • *****
  • Posts: 10.338
    • View Profile
    • Website
Re: Make new ET server
« Reply #11 on: 19.09.2010, 17:51:04 »
So... it couldn't find the DLL.
Make sure you have it in the folder it logs to look in for (and you have the win omni bot version, not linux or sth)

ヤン

lorin

  • Neuling
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Re: Make new ET server
« Reply #12 on: 19.09.2010, 19:31:45 »
I installed the version 1.2.9 beta 6. All is ok  :]


Thanks for your help.
« Last Edit: 20.09.2010, 14:45:58 by lorin »